Concursul „De la robie la libertate”

     ECHIPA „LUMEA TAINICĂ” A LICEULUI TEORETIC „MIHAIL SEBASTIAN” DIN BRĂILA VĂ PROPUNE CEVA FRUMOS, CEVA GUSTOS, CEVA DRAG NOUĂ TUTUROR!
1. ACTIVITATEA PROPUSĂ TINERILOR RROMI ȘI NERROMI
     „GUSTURI ȘI GUSTĂRI – ÎN OSPEȚIE LA RROMI”
2. SCOPUL ACTIVITĂȚII PROPUSE
     Activitatea „GUSTURI ȘI GUSTĂRI – ÎN OSPEȚIE LA RROMI” își propune să micșoreze distanța dintre rromi și români, pornind de la ideea generală că până și bunele sentimente (eterna dragoste) trec prin … stomac! Mai bine zis, GUSTUL și GUSTAREA (adică MÂNCAREA) pot determina oamenii să facă pace în jurul unei mese sau chiar jos, pe pământ, în jurul unui foc de tabără! Așa ne cunoaștem unii pe ceilalți, căci, indiferent de cine ești, de neamul căruia îi aparții, LEGILE OSPEȚIEI SUNT SFINTE!
3. OBIECTIVELE ACTIVITĂȚII PROPUSE
     Activitatea „GUSTURI ȘI GUSTĂRI – ÎN OSPEȚIE LA RROMI” are câteva obiective clare și deloc pretențioase:
– CREAREA ATMOSFEREI DESTINSE, SPECIFICE MOMENTELOR DE BUCURIE (orice este FĂCUT DIN SUFLET PENTRU SUFLET, CU BUCURIE ȘI CU PLĂCERE deschide inimile spre „MÂNCĂRURILE CU POVEȘTI”);
– CUNOAȘTEREA „CELUILALT” URMATĂ DE APRECIEREA RECIPROCĂ (completarea TEZAURULUI de REȚETE CULINARE ALE OMENIRII);
– CONSERVAREA TEZAURULUI LITERAR, MUZICAL ȘI COREGRAFIC LA RROMI ȘI ROMÂNI (păstrarea POVEȘTII, LEGENDEI, MELODIEI și DANSULUI ca unice forme de SPIRITUALITATE NATURALĂ, FIREASCĂ)
4. REZULTATUL AȘTEPTAT SAU FEED-BACK-UL ACTIVITĂȚII PROPUSE
     Ne așteptăm să avem succes în propunerea noastră pentru că, la Brăila, sărbătorile pot deveni oricând un bun prilej de realizare a schimburilor interculturale, orașul nostru, asemeni Dobrogei, fiind un model de conviețuire interetnică.
     De-asemenea, ne așteptăm la UNICUL REZULTAT NATURAL, FIRESC: consolidarea legăturilor interetnice și interșcolare, prin cooptarea „tinerilor specialiști” de la clasele de profesională cu specific gastronomic și de la clasele cu specific vocațional (desen, muzică, dans, actorie).
     Azi, MIERCURI – 22.02.2023 – în intervalul orar 15-16.55 (pe la 16-16.15), la emisiunea „CONVIEȚUIRI” difuzată la TVR 1, au fost prezentate următoarele: un interviu cu insp Gina Anton despre concursul „De la robie la libertate”, imagini de la concursul desfășurat la Școala Gimnazială nr 9 „Anton Pann” (a dat un interviu și o elevă din echipa de la „Murgoci”).
Am recunoscut proiectul echipei noastre la emisiunea „Conviețuiri” de la TVR1. Cred că ceilalți s-au ferit de interviuri. Vom afla detalii luni.

Program

Luni - Joi8:00 - 16.30
Vineri 8:00 - 14:00
Sâmbătă - DuminicăÎnchis

Interes principal

Administrare